MATINÉ – A zene, amit a szülők is szeretnek!

2014 januárjában, éppen pocaklakó kisfiamnak gitározgattam, amikor éppen Laci telefonált.

„Lehet, hogy furcsán hangzik de az az ötletem támadt, hogy gyerekdalokat kellene írnunk.” –mondta

„Éppen azzal próbálkozom” –válaszoltam.

No, hát ilyen egyszerűen, szinte a semmiből alakult meg a MATINÉ zenekar.Az első közös próbánkon eldöntöttük, hogy mi nem csak szórakoztatni, hanem szórakozni is szeretnénk. Így aztán nem szabtunk határt a zenei fantáziánknak! Az egyik első dalhoz klipet is forgattunk, ami azonnal a Minimax csatorna műsorába került. Mai napig a Fapapucs c. szerzeményünk a legnézettebb. Már majdnem 100 ezernél tartunk!

Megint csörgött a telefon: A legismertebb hazai lemezkiadó – a Gold Record, lemezszerződést ajánlott, amit örömmel elfogadtunk. Rögtön munkához is láttunk, jöttek gyorsan az ötletek a nyár végén meg  jelent az első Fapapucs című lemezünk. A lemezhez még 4 videó klipet készítettünk, amelyeket szintén a Minimax tv csatornán lehetett látni.

Ebben az évben már 40 koncertet adtunk, decemberben a Coca –Cola Karaván fő gyermekzenekara lettünk.

Örömmel vállaltunk- vállalunk karitatív fellépéseket is, mint pl.: Pető Intézet, Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Belügyminisztérium Árvák Karácsonya, Nemzeti Minimum (Papp László Aréna) Tündérkert alapítvány.

Időközben elkezdtük írni a második nagylemezünket, amiről a Boldog Fülinapot! című szerzemény szintén nagy nézettséget ért el a YouTube csatornánkon. 2017 őszén jelent meg az Emelj Fel! című 13 dalt tartalmazó második lemezünk.

Az idén 10 éves zenekar éppen 3. lemezének stúdió munkáit készíti.

Sok érdekes helyzetbe keveredtünk az elmúlt évek alatt, de azt büszkén elmondhatjuk, hogy mindig sikerült mosolyt csalni az arcokra.

„Matiné zenekar-A zene, amit a szülők is szeretnek”